In 2017 is intensief gewerkt aan de lancering van een nieuwe website als vindplaats voor aanbod voor mantelzorgers en gericht op mantelzorg: www.mantelzorgpleinalmere.nl .
De website, beheerd door het Expertisecentrum Mantelzorg, is op 3 oktober 2017 tijdens het Mantelzorgdebat officieel geopend door wethouder René Peeters.
De site omvat activiteiten, cursussen en workshops die in Almere worden aangeboden voor mantelzorgers en óver mantelzorg, gericht op het vergroten van kennis en ontspanning en vitaliteit. Het aanbod is gericht op mantelzorgers en beroepskrachten die met mantelzorgers in contact komen. De activiteiten op mantelzorgpleinalmere.nl worden aangeboden door diverse organisaties in Almere. Organisaties, bedrijven, coaches, etc., die iets specifiek voor mantelzorgers of over mantelzorg aanbieden kunnen dit geheel kosteloos op de website plaatsen.

In 2018 zal nadruk worden gelegd op werving van nieuwe aanbieders en promotie van deze vindplaats. Het gebruik van de website wordt gemonitord en waar nodig aangepast op gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid van het aanbod.
De site is operationeel vanaf 3 oktober 2017. Tot eind 2017 zijn er 1.159 bezoeken aan de site geweest, van wie 816 unieke gebruikers die 5.131 pagina’s bezochten. 70% van de bezoekers is nieuw, 30% is terugkerende bezoeker.
Er is een campagne filmpje gemaakt voor het Mantelzorgplein Almere. Deze is tussen 30 november en 30 december 13.787 keer getoond en door 4.169 mensen bekeken.

De VMCA ziet de opzet van het Mantelzorgplein als een belangrijke stap om in Almere gezamenlijke verantwoordelijkheid te dragen mantelzorgers toegang te bieden tot passende ondersteuning, zodat mantelzorgers de zorg vanuit eigen regie en in balans kunnen blijven bieden. Bovendien voorziet dit gezamenlijke platform in het vergroten en verdiepen van kennis op het gebied van mantelzorg (ondersteuning).