Inspiratiemiddagen en -avonden brengen mantelzorg-gerelateerde thema’s onder de aandacht van een groot publiek; bij mantelzorgers, maar ook bij beroepskrachten en belangstellenden. In 2017 zijn er drie inspiratie bijeenkomsten georganiseerd. De bijeenkomsten werden goed bezocht (door mantelzorgers en professionals) en daagden uit tot openhartige gesprekken over mantelzorg met aanwezigen in de zaal.

In de nieuwe bibliotheek is de documentaire ‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen getoond aan een zaal vol mantelzorgers en belangstellenden. Na afloop was er een nagesprek met de documentaire maakster. De film maakte veel indruk en zorgde voor openheid in het delen van ervaringen.

Kees van Loenen bracht de voorstelling ‘De Mantel der liefde’, waarin hij als mantelzorger van zijn dementerende moeder vertelt over hoe het is om mantelzorger te zijn. Het accent werd gelegd op het onbespreekbare. Het nagesprek met het publiek maakte veel los. Erkenning, herkenning maar ook ontroering en humor stonden centraal.

In theaterzaal De Voetnoot bood Cedertrainingen de theaterproductie ‘de Mantelzorgmonologen’. Zij gaven een kijkje in de wereld van drie mantelzorgsituaties; een oudere mantelzorger, werkende mantelzorger en een jonge mantelzorger.
Er werden veel thema’s aangeroerd en situaties uitgespeeld vanuit de dagelijkse praktijk van mantelzorgers. Na afloop werd met de acteurs nagepraat en werden ervaringen uitgewisseld. De avond werd door de deelnemers gewaardeerd met een 8,8.