Een jongere werd aangemeld vanuit het MBO.  Hij had veel meegemaakt en was daarom afgestroomd naar een lager niveau. Hier was hij erg terneergeslagen over.
De coach is met hem aan de slag gegaan en kwam erachter dat hij ontzettend veel tegelijkertijd wilde veranderen in zijn leven. Op alle vlakken, werk, privé en school moesten er grote veranderingen plaats vinden. Dit was dan ook meteen wat hem dwars zat en waarom zij moeilijker kon focussen op school.

De coach heeft met hem gekeken wat nu het meest belangrijk was en dat was instromen op een hoger niveau op een zorgopleiding. Om dit te bereiken hebben zij alles eerst opgedeeld in kleinere sub doelen. Hierdoor kreeg de jongere meer overzicht in zijn schoolwerk en kon hij ditzelfde schooljaar nog instromen op een zorgopleiding.
De coach gaf hem het vertrouwen in zichzelf terug en leerde hem dat je met rust en focus het meeste kan bereiken.