Meneer E. is afkomstig uit Syriƫ en komt met formulieren van zijn zorgverzekering naar het administratief spreekuur. Hij begrijpt niet goed waarom hij een deel van zijn zorgkosten zelf moet betalen. De vrijwilliger van het administratief spreekuur legt de brief uit en neemt samen met meneer telefonisch contact op met zijn zorgverzekeraar. Na het gesprek bespreekt de vrijwilliger het met hem na, meneer heeft het begrepen maar is het niet eens met de uitkomst en wil in bezwaar. Samen bellen ze met het juridisch loket om te vragen wat zijn mogelijkheden zijn. Na het gesprek constateert meneer dat hij niet in bezwaar zal gaan. Meneer E. is erg blij met de geboden hulp van de vrijwilliger, het geduld en de manier van uitleg heeft gezorgd voor overzicht in begrip in zijn situatie. De week erop meldt zijn buurman zich bij het spreekuur, deze meneer had geen idee hoe hij een DigiD kan aanvragen en wist niet wie hem hierbij zou kunnen helpen.