Meneer Vos is recent gepensioneerd en wil zich graag inzetten voor zijn medemens. We gaan in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. Hij constateert dat hij zich graag wil inzetten voor een maatjesproject. Er zijn veel projecten beschikbaar in Almere die ieder een eigen doelgroep bedienen. Hij weet niet goed welke hij moet kiezen.

In een vervolggesprek onderzoeken we het onderscheid tussen de verschillende projecten en waar hij affiniteit mee heeft. Een verrassende uitkomst, ondanks dat hij geen ervaring heeft met mensen met een psychiatrische achtergrond voelt hij aan dat voor deze mensen sociaal contact misschien niet altijd vanzelfsprekend is. Ik breng hem in contact met ons maatjesproject ‘Vriendschap op Maat’. Ik hoor snel van hem terug, dat hij gekoppeld is en dat hij erg blij is met deze uitkomst!