Een van de activiteiten waar verbinding voorop staat is het jaarlijkse mantelzorgdebat. Hier praten mantelzorgers, professionals, beleidsmedewerkers en de politiek over mantelzorg­gerelateerde onderwerpen. Dit jaar stond het debat in het teken van jonge mantelzorgers. Met als titel ‘Wat als…je mij hoort?’ werd gepraat over hoe het is om jonge mantelzorger te zijn en over welke invloed dat heeft het op je verdere leven.

Dagvoorzitter Jörgen Raymann begeleidde de discussie. Renske Hoefman, onderzoeker vanuit SCP, presenteerde de resul­taten uit het 3-jarig Europees onderzoek rond jonge mantelzorg, genaamd ‘Me-We’ en uitgevoerd door SCP, Vilans en Europese samenwerkingspartners. Ook kwamen diverse ervaringsdeskundige jonge mantelzorgers aan het woord en gaf professor in de Family Care Deirdre Beneken genaamd Kolmer haar visie op jong zorgen. Het was een inspirerende middag met veel aandacht voor de positie van jonge mantelzorgers.