Almere Doet Campagne

In 2019 is gestart met de Almere Doet campagne. Het doel van de campagne is het zichtbaar en herkenbaar maken van vrijwilligerswerk in Almere, zodat meer Almeerders vrijwilligers­werk vinden dat bij hen past.

De campagne fungeert als paraplu voor diverse activiteiten van het Expertisecentrum.

Vier Almeerse vrijwilligers staan symbool voor de diversiteit aan vrijwilligerswerk.

Met een sterke quote en een kort interview wordt duidelijk wat de drijfveren zijn voor deze vrijwilligers om zich belangeloos in te zetten:

  • ‘Vandaag weer iemand blij gemaakt, dat geeft me een goed gevoel’;
  • ‘Ik ben blij met de glimlach van iemand die ik help’;
  • ‘Ik zet me met plezier in voor de Almeerse natuur’;
  • ‘Ik blijf in contact met mijn omgeving en andere mensen’.

Er zijn tot nu toe vier portretten gemaakt en er volgt er nog een aantal in 2020. De campagne is uitgezet op social media, informatieschermen van KEOLIS, informatieschermen van de Zorggroep en van Windesheim. De flyers en folders zijn verspreid door de stad.

Nieuwsbrieven en social media

Interessante lokale en landelijke artikelen over vrijwilligerswerk worden met het netwerk gedeeld via nieuwsbrief en social media. Wekelijks wordt een ‘vacature van de week’ verspreid via social media en elke maand verschijnt in de Almere Deze Week een ‘vacature van de maand’. Hierdoor wordt de brede diversiteit van het vrijwilligerswerk naar voren gebracht.

Nationale vrijwilligersdag

Er is in 2019 meer aandacht geschonken aan de nationale vrijwilligersdag op 7 december. In aanloop naar deze speciale dag hebben alle organisaties van ons een ansichtkaart ontvangen om hen te attenderen op de nationale vrijwilligersdag en te stimuleren iets te organiseren voor hun vrijwilligers.

Reclameborden

De reclameborden langs de doorgaande wegen in Almere met de slogan ‘Een nieuwe uitdaging? Word vrijwilliger’ zijn onderdeel van een campagne gedurende vijf jaar.