Matching Talents biedt (ook voor de doelgroep 13-27 jaar) ook groeps­trainingen aan. Deze trainingen zijn ontwikkeld door onze vrijwillige trainers en gaan over de onderwerpen die we vaak terug zien in de coaching. Onze partners uit de zorg en het onderwijs kunnen een aanvraag doen bij de coördinator, waarna er een tweetal trainers op locatie langskomt om de training te geven.

Alle trainingen worden gegeven in groepen van minimaal 12 en maximaal 25 jongeren.

De groepstrainingen worden zowel op scholen als bij zorgaanbieders gegeven, o.a. bij Stichting Twisted, ROC, Baken Stad en Aeres MBO.

De volgende trainingen worden aangeboden en zijn door de vrijwilligers zelf ontwikkeld:

  • Gestructureerd en Planmatig Werken
  • Vaardigheden voor een Succesvol Leven
  • Hoe Hoort het?
  • Lekker in je vel
  • Blik op je toekomst

De trainers van Gestructureerd en Planmatig werken hebben in samenwerking met Aeres MBO een nieuwe training ontwikkeld, genaamd Vaardigheden voor een Succesvol Leven.
Deze training is nu toegevoegd aan ons structurele aanbod en is afgelopen jaar ook al aangeboden aan ons netwerk.

In 2019 was er een forse toename in de vraag naar groepstrainingen. Maar liefst 272 jongeren hebben een groepstraining gevolgd, een groei van 60% ten opzichte van 2018. In 2020 gaan we een nauwere samenwerking aan met ROC Flevoland: zo is ook de locatie in Almere Poort geïnteresseerd in de trainingen voor hun studenten. Daarnaast zal ingezet worden op het ontwikkelen van een eigen Train-de-Trainer aanbod, zodat we het werven en trainen van de vrijwilligers beter kunnen stroomlijnen.