Het inloopspreekuur van de Vrijwilligers Vacaturebank is omgedoopt tot Almere Doet Info­punt. Elke donderdagmiddag kunnen mensen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk of vragen hebben over vrijwilligerswerk binnenlopen. De adviseurs nemen de tijd om in gesprek te gaan en de bezoeker van een passend advies te voorzien. Ook organisaties zijn hier welkom.

Het Almere Doet Infopunt inloopspreekuur wordt vooral bezocht door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die de taal (nog) niet voldoende spreken. Vaak worden de bezoekers van het inloopspreekuur ondersteund door een begeleider/coach of zijn door het UWV, de sociale dienst of een re-integratie bureau naar de VMCA verwezen. We zien daarnaast een toename van het aantal bezoekers dat de Nederlandse taal nog niet machtig is. In de meeste gevallen wordt naast passend vrijwilligerswerk ook verwezen naar de verschil­lende taalprojecten in Almere.