Amani is een alleenstaande moeder met een zoontje van 7 jaar. Zij wil graag haar netwerk vergroten, iets doen in/voor de buurt en heeft wat hulp nodig bij praktische zaken. Vrijwilliger Evie gaat samen met haar op pad. Amani vertelt aan Evie dat ze erg van koken houdt, dus op naar het buurtcentrum met als doel het vinden van vrijwilligerswerk voor Amani. In het buurtcentrum is elke week een ‘wereldlunch’, dus misschien iets voor haar? Ze kan dan helpen met het bereiden van de lunch en leert meteen wat buurtbewoners kennen. Ook vertelt Amani dat ze moeite heeft wijs te worden uit alle brieven die ze ontvangt. Evie neemt Amani mee naar het administratief spreekuur. Nu Amani weet waar ze terecht kan met haar vragen, kan de administratieve hulp gegeven blijven worden zolang dat nodig is. Verder zijn er nog vragen over de school van haar zoontje die ze met Evie bespreekt en waar ze samen mee aan de slag gaan.  Altijd onder het genot van een kopje koffie of thee, want het is natuurlijk ook gezellig.