Een alleenstaande man van 62 jaar met MS is gekoppeld aan een nieuwe vrijwilliger. Meneer is rolstoel gebonden en de wijkverpleging vroeg een vrijwilliger voor hulp bij koken. De oorspronkelijke vraag was één keer per week een aantal warme maaltijden koken die meneer alleen nog hoeft op te warmen. Hij vertelde dat zijn lievelingsontbijt havermoutpap was en hij vroeg de vrijwilliger of ze dat een keer wilde maken.  Na het bereiden van de avondmaaltijden maakte de vrijwilliger toen ook havermoutpap voor 3 ochtenden. De wijkverpleging hoeft de pap alleen nog maar op te warmen voor meneer als ze in de ochtend langs komt.  Dat vond meneer zo fijn dat hij aan de vrijwilliger heeft gevraagd of ze een keer extra wilde komen zodat hij de andere dagen ook havermoutpap in huis heeft. Nu gaat ze er dus twee keer heen. Een andere vrijwilliger doet voor meneer één per week met de auto de boodschappen. Zo kan meneer met behulp van vrijwilligers en zorg toch nog zelfstandig blijven wonen.