De digitale Vrijwilligers Vacaturebank is in 2019 geheel vernieuwd. Door de nieuwe website zijn vacatures makkelijker te plaatsen, te beheren en voor potentiële vrijwilligers gemakke­lijker te doorzoeken.

Het aantal vacatures blijft onverminderd hoog. Er is in 2019 extra aandacht gegeven aan het schrijven van vrijwilligersvacatures door het aanbieden van een masterclass en themabijeen­komst over dit onderwerp. Dit resulteert duidelijk in andere, meer aansprekende en aantrek­kelijke vacatureteksten.

De digitale vacaturebank blijft veel bezoekers trekken. De vacaturebank is geheel vernieuwd en wordt nu ook veel regelmatiger opgeschoond. Vacatures die erop staan zijn ook echt actueel. Het aantal openstaande vacatures blijft toenemen, wat erop kan duiden dat het voor organi­saties moeilijker is om hun vrijwilligersvacatures vervuld te krijgen en er daarnaast een toenemende vraag is naar vrijwilligers. Dit ligt in de lijn van de economische ontwikkeling