Het gezin G is een getraumatiseerd gezin (vader en twee kinderen van 7 en 9 jaar) uit Syrië. Zij hebben een heftige periode meegemaakt de afgelopen jaren in Syrië, maar ook de periode na het vertrek uit Syrië. Daarbij was de moeder gediagnosticeerd met kanker. In Syrië was zij niet meer te behandelen vanwege het ontbreken van goede medische zorg, de artsen zijn ook op de vlucht geslagen. Moeder is in Nederland overleden.
En daar sta je dan, als vader opeens alleen in een vreemd land, geen netwerk, en met opvoeden en huishouden heb je je nooit echt bezig gehouden. Vader heeft veel te verwerken met alles wat er gebeurd is en dit geldt ook voor de twee kinderen. Op zoon is moeilijk grip te krijgen op school en thuis. Het dochtertje is meer in zichzelf gekeerd en toont vaak verdriet over het verlies van haar moeder. Er gaat veel aandacht uit naar het gedrag van de zoon waardoor er geen aandacht is voor de dochter. Voor de kinderen is er hulp van Vitree en spel therapie ingezet.

Nadat deze hulp is gestopt is het gezin overgedragen aan Humanitas.
De vrijwilliger heeft samen met de wijkwerker contact met vader. De vrijwilliger wees vader met name de weg in Almere. Waar is de kerk, waar kunnen de kinderen spelen, waar kun je hulp voor je administratie vragen. Vader staat open voor alles en grijpt alle ondersteuning met beide handen aan. Vader is ondertussen ook in contact met een kerk gekomen en vanuit die kerk wordt veel hulp geboden.