Helaas werd er vanuit Sociaal Werk Nederland dit jaar geen Jumbo kerstdiner meer georganiseerd.
Dat was even slikken. Toen is het wijkteam Buiten Oost zelf aan de slag gegaan: er is een plan gemaakt en diverse organisaties uit de wijk zijn erbij betrokken, met als resultaat: een feestelijk diner voor bewoners op 21 december. Bewoners met een smalle beurs, bewoners die geen kerst zullen vieren of bewoners die eenzaam zijn werden persoonlijk uitgenodigd door het Wijkteam, Het Cartoon en Kwintes. Millicent Schepman, projectleider van Buitengewoon Almere, heeft voor de boodschappen gezorgd.

Zowel de plaatselijke Jumbo als de Albert Heijn hebben een prachtige bijdrage geleverd. De verse groente kwam rechtstreeks uit Onze Volkstuinen. Kok René van Kwintes kookte in de keuken van Het Cartoon een heerlijk buffet en de Kwintes horecamedewerkers verzorgden de drankjes. De bewoners maakten kennis met elkaar en met de diverse organisaties. Ook waren er vier vrijwilligers actief. Bewoners weten nu de weg naar het buurthuis, naar het restaurant van Kwintes in het buurthuis en naar het wijkteam. Ook zijn zij nu op de hoogte van het bestaan van Buitengewoon Almere, een organisatie die voedseloverschotten verdeelt onder Almeerders die dat nodig hebben (www.buitengewoonalmere.nl). De medewerkers van het wijkteam hebben diverse signalen van bewoners ontvangen en advies kunnen geven. Ook is er een aantal bewoners met elkaar verbonden. Het wijkteam heeft deze avond georganiseerd om bewoners uit een sociaal isolement te halen, een gezellige avond te bieden en zich meer bij hun wijk betrokken te voelen. Na afloop van het diner kregen de bewoners allemaal een hutspot stamppot mee naar huis. Geschonken door ‘Weet hoe je leeft’ via Buitengewoon Almere.