Inspiratiebijeenkomsten richten zich vaak op een combinatie van verlichten en versterken.

Dit jaar ging Ineke Ludikhuize, ervaringsdeskundige mantelzorger voor oud-politicus Willem Aantjes, met de aanwezigen in gesprek over haar ervaringen en boek Een warme jas’.

‘Zonnig de zomer in’ was de inspiratiebijeenkomst gericht op ontspanning. Mantelzorgers konden deelnemen aan workshops, zoals intuïtief schilderen, mindful bewegen, een natuur­wandeling en het presenteren van een zelf geschreven mantelzorglied.

De inspiratiebijeenkomsten ‘Zonnig de zomer in’ werden gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 9,1. De laatste inspiratie bijeenkomst had als themaNetwerken. Op speelse en praktische wijze was aandacht voor het inzetten van- en versterken van je netwerk. Het aantal contacten via inspiratiebijeenkomsten is in 2019 verminderd ten opzichte van 2018. Dit is te verklaren omdat er in 2018 in samenwerking met de gemeente 3 extra inspiratiebijeenkomsten zijn georganiseerd vanuit het programma ‘Muziek en het brein’ van Stichting Happy Motion.