Het Expertisecentrum Vrijwillige Inzet heeft via diverse kanalen ingezet op het bereiken van een brede doelgroep (potentiële) vrijwilligers, organisaties en bedrijven. Op social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) worden wekelijks actuele thema’s, interessante artikelen van derden, good practices uit Almere en uit het land en bijvoorbeeld de masterclasses gedeeld en wordt daarnaast de brede diversiteit van het vrijwilligerswerk naar voren gebracht.

De reclameborden langs de doorgaande wegen in Almere met de slogan ‘Vrijwilligerswerk, iets voor jou?’ zijn onderdeel van een campagne gedurende vijf jaar.
Het lokale nieuwsblad Almere Deze Week stelt elke maand ruimte beschikbaar voor het uitlichten van een vrijwilligersvacature en plaatst regelmatig onze persberichten.

In het najaar werd de Almere Doet vrijwilligersbeurs georganiseerd, gelijktijdig met de Open Avond van de Vrijwilligersacademie. Zo’n 40 organisaties presenteerden zich aan de potentiële vrijwilligers. De avond werd heel goed bezocht en zal ook in 2019 georganiseerd worden.