Meedoen geeft een gevoel van waardering en eigenwaarde. De VMCA ondersteunt en helpt mensen die zich willen inzetten voor de Almeerse samenleving zodat zij zich gewaardeerd voelen. De VMCA richt zich op het versterken van de informele netwerken zodat zij een goede aanvulling vormen op de formele zorg.

Meedoen, participeren, is belangrijk voor iedereen. Meedoen geeft een gevoel van waardering en eigenwaarde. Iedereen, zelfs de meest kwetsbare mensen, vragen wij iets te betekenen voor de samenleving en hun bijdrage te leveren. De VMCA ondersteunt en helpt mensen die zich willen inzetten voor de Almeerse samenleving. Iedereen participeert vanuit eigen mogelijkheden. Samen kijken we naar die mogelijkheden en waar we deze kunnen versterken. Kwetsbare mensen zetten we in hun kracht door hen te motiveren en te stimuleren en waar nodig uit hun isolement te halen.

De VMCA maakt deel uit van de wijkteams. Met een praktische aanpak stimuleren we samen met andere organisaties mensen om in de eigen wijk mee te doen en een bijdrage te leveren aan de Almeerse samenleving.

Wij richten ons op verdere ontwikkeling en versterking van de informele netwerken zodat zij een goede aanvulling vormen op de formele zorg.