Activiteiten gericht op ‘verlichten’ zijn ontspannende activiteiten voor mantelzorgers, met of zonder degene die zorg ontvangt.
De voorheen maandelijkse vrij van zorgmiddagen zijn omgezet naar vier ‘Tijd voor jezelf’-dagen. Er is zorg gedragen voor een warme overdracht naar wijkgerichte activiteiten, gericht op ontspanning en ontmoeting.

De ‘Samen erop uit’-dagen zijn door verandering in behoefte in 2016 aangepast tot een nieuwe vorm. In overleg met mantelzorgers is dit aanbod nu een meer zelfstandig draaiende bijeenkomst met het karakter van een vriendenkring.

De ‘Samen aan tafel’-activiteiten voor mantelzorgers en zorgvragers met Niet Aangeboren Hersenletsel of dementie zijn in 2016 in de huidige vorm voortgezet.
De jaarlijkse viering van de Dag van de Mantelzorg trok veel belangstellenden. De bovenzaal van het Van der Valk hotel in Almere bood ruimte aan 412 mantelzorgers om hen een brunch met muzikale omlijsting te kunnen bieden. Deze bijzondere feestdag werd hoog gewaardeerd als dag om even vrij van zorg te zijn, te ontspannen en andere mantelzorgers te ontmoeten.

klik op de onderstaande foto om het fotoalbum te bekijken.