Door allerlei gebeurtenissen in het afgelopen jaar heeft mevrouw Anan haar administratie niet meer op orde gehouden en is daardoor het overzicht helemaal kwijt geraakt. Ze is erg van streek door de ontstane situatie en schaamt zich zo erg dat zij haar ouders niet op de hoogte heeft gebracht van haar situatie. Ze verschijnt op het spreekuur met een tas ongeopende enveloppen. De vrijwilliger van het administratieve spreekuur heeft ze samen met haar gelezen en geordend in een Nibud-map. Na inventarisatie blijkt dat mevrouw een belastingschuld heeft, onbetaalde boetes heeft open staan en verschillende achterstanden heeft, waaronder bij de zorgverzekering. Mevrouw A. durfde haar post niet meer open te maken door de overtuiging dat iedere brief een ‘bedreiging’ bevatte. Doordat de vrijwilliger tijd voor haar heeft genomen en rustig samen met haar meer orde heeft aangebracht, gaf zij aan dat zij weer wat hoop had gekregen. De keer dat ze terug kwam, gaf zij aan dat zij na de afspraak haar ouders op de hoogte had gebracht, dat gaf opluchting. Ook was ze naar Plangroep gegaan om met haar schulden aan de slag te gaan.