Meneer Monti komt uit Italiƫ, hij is druk bezig om hier in Nederland een leven op te starten met zijn gezin. De Nederlandse taal beheersen zij nog niet zo goed. Hij komt met een brief naar het spreekuur die hij niet goed begrijpt. Hij ziet een aantal data in de brief staan maar begrijpt de tekst daarom heen niet. Het blijkt dat meneer een reactie op de aanvraag voor een werkvergunning heeft gekregen. Hij moet een aantal stukken aanleveren voor een bepaalde datum. De vrijwilliger heeft hem in simpel Nederlands en een beetje Engels geprobeerd uit te leggen wat er in de brief staat en welke stukken hij moet aanleveren. Meneer Monti weet nu wat er verwacht wordt en gaat zelf achter de benodigde stukken aan. Hij komt in de daaropvolgende weken regelmatig even bij het spreekuur binnen lopen als hij iets niet begrijpt of op weg geholpen moet worden.