Dat muziek mensen samenbrengt blijkt weer uit het evenement ‘Samen Nederlands zingen’ dat in september werd georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering.
In Almere wordt door diverse organisaties taalhulp of taalles gegeven aan mensen die hun Nederlands willen verbeteren. Of je nu nieuw in Nederland bent en de taal wilt leren of dat je in Nederland bent geboren en beter wilt leren lezen en/of schrijven: het is allemaal mogelijk.

Tijdens de Week van de Alfabetisering kwam een groot aantal vrijwilligers van de diverse organisaties met hun taalmaatje bij elkaar om samen Nederlands te zingen. Onder begeleiding van Erna Eugster op de vleugel werd er in de hal van KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) uit volle borst gezongen.
Na afloop van het Nederlands zingen stapte spontaan een Syrische zanger op het podium en tijdens zijn lied werd er enthousiast door vele aanwezigen gedanst.
We kunnen wel zeggen dat muziek mensen bij elkaar brengt.