De coaching en groepstrainingen sluiten goed op elkaar aan en verwijzen naar elkaar door. Dit gebeurt ook met samenwerkingspartners die interesse hebben in coaching of een training, en met alle jongeren die behoefte hebben aan coaching na een training.
In 2018 zien we een toenemende vraag naar groepstrainingen. Maar liefst 162 jongeren hebben een groepstraining gevolgd. De groepstrainingen zijn zowel op scholen (ROC en Baken-Stad) als bij samenwerkingspartners (Twisted en Learn2Work) aangeboden. Daarnaast konden jongeren deelnemen aan open trainingen die bij de VMCA zijn aangeboden. De eerder ingezette samenwerking met het ROC Flevoland is versterkt. Zo hebben naast de entreeklassen ook jongeren van de niveaus 2, 3 en 4 een training Gestructureerd en planmatig werken gevolgd.

Vooruitblik op 2019
In 2019 zal de goede samenwerking met het ROC worden voortgezet. Daarnaast worden trainingen aangeboden bij een nieuwe samenwerkingspartner, stichting De Cirkelbaan. Deze stichting richt zich op (jonge) statushouders. De trainers passen hierbij, waar nodig, het taalniveau van de trainingen aan.

Om de aansluiting tussen het VMBO en MBO te verbeteren wordt er een nieuwe training ontwikkeld door de vrijwillige trainers. Naast vaardigheden rondom plannen en structureren komen aspecten zoals zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en initiatief nemen aan de orde. De training is bedoeld voor leerlingen in het VMBO. Een eerste pilot wordt naar verwachting in 2019 bij Aeres VMBO aangeboden.