Zes hulpvragers en ‘hun’ vrijwilligers hadden eind november de dag van hun leven: zij mochten lunchen met burgemeester Weerwind. De oudste deelneemster van 98 jaar vond het erg spannend, maar genoot volop, net als de overige aanwezige maatjes koppels. Deze koppels zijn een afspiegeling van alle vrijwilligers en degenen die zij helpen in Almere. Omdat we helaas niet alle duizenden vrijwilligers die iets goeds doen voor een ander kunnen uitnodigen voor een lunch, hadden we de koppels geselecteerd uit degene die hadden meegedaan aan onze facebookactie ‘Blij met je vrijwilliger’.

Tijdens deze bijzondere lunch voerden zij geanimeerde gesprekken met elkaar. Als ambassadeur van het vrijwilligerswerk in Almere had burgemeester Franc Weerwind veel interesse in de verhalen van de vrijwilligers. Hij toonde diep respect voor de vrijwilligers van wie de meesten meerdere hulpvragers per week bezoeken of helpen met bijvoorbeeld klusjes of in de tuin. Dat hij zich een burgervader van alle Almeerders voelt bleek wel uit het feit dat hij met een ‘to-do-lijstje’ (genoteerd in zijn telefoon) de deur uit ging.
Tijdens de lunch werden ook ‘goede zaken gedaan’ tussen hulpvragers en vrijwilligers onderling. Zo regelde één van de hulpvragers dat een vrijwilliger (niet haar eigen maatje) voortaan op dinsdag haar man komt bezoeken. Een andere hulpvrager vroeg aan haar maatje of hij zo lief wilde zijn om na de lunch nog even met haar boodschappen wilde doen. Een dame van 95 jaar die nog heel pienter en welbespraakt is, wil graag vrijwilligerswerk doen.

Het bleek maar weer dat als je tijd hebt voor een ander je niet op de klok zou moeten kijken. Alle hulpvragers werden (ver na de afgesproken tijd) weer netjes door hun vrijwilliger thuis gebracht.