In het kader van MBO tijdens een teamdag vrijwilligerswerk doen. Bedrijven kunnen aangeven wat voor vrijwilligerswerk zij willen doen, wanneer en met hoeveel personen. Vervolgens wordt vanuit de VMCA een match gemaakt met een of meerdere vrijwilligersorganisaties.

Er is extra PR gegenereerd voor het bedrijfsteam-vrijwilligerswerk; dit heeft zijn vruchten afgeworpen. In totaal zijn er door diverse bedrijven 13 klussen aangevraagd en hebben 272 werknemers vrijwilligerswerk gedaan. Het gaat hierbij vooral om bedrijven die eenmaal per jaar vrijwilligerswerk doen en hiermee een bijdrage willen leveren aan de lokale gemeenschap.

De Rabobank, die jaarlijks een vrijwilligerswerkdag organiseerde, ook wel bekend als de RABO coöperatiedag, heeft er dit jaar voor gekozen om een bijdrage te leveren aan het vrijwilligerswerk door kennis te delen via workshops tijdens de open avond van de Vrijwilligersacademie in oktober.
Ondanks het wegvallen van de overige medewerkers van de Rabobank als vrijwilliger is het aantal ingezette werknemers vanuit bedrijven toegenomen.