Tijdens de bijeenkomst ‘Klein Geluk’ boden ervaringsdeskundige mantelzorgers Maria Grijpma en Inge Jager ontspannende praktische oefeningen om als mantelzorger vitaal en in balans te blijven. De avond werd gewaardeerd met een 8,8.
Hugo Borst las in de Nieuwe Bibliotheek voor uit zijn bundels ‘Ma’ en ‘Ach moedertje’ en wist de aanwezigen te boeien met zijn liefdevolle verhaal over de zorg voor zijn moeder met dementie. Er
was veel ruimte voor vragen en interactie met de zaal en een lach en een traan. De avond werd gewaardeerd met een 8,3.

Het theaterstuk van Bint, genaamd ‘Overeind’, gebaseerd op ervaringsverhalen van mantelzorgers, was voor sommigen confronterend, maar zorgde voor veel herkenning en steun. De avond werd gewaardeerd met een 8,2.

Stichting Happy Motion organiseerde in Amsterdam het congres ‘Miracles of Music’. Onderzoekers en muzikanten lieten bezoekers ervaren wat de werking van muziek kan zijn op welzijn, zorg en revalidatie. Voor dit congres, waar onder andere wetenschapper Eric Scherder spreker was, heeft gemeente Almere 50 kaarten beschikbaar gesteld voor mantelzorgers. Zij zijn via loting door de VMCA verrast.
In navolging hierop heeft gemeente Almere in samenwerking met VMCA twee mini-colleges ‘Muziek en het Brein’ georganiseerd. Op deze colleges werd praktisch duidelijk gemaakt hoe muziek in de eigen zorgsituatie kan worden gebruikt. De colleges zijn verzorgd door stichting Happy Motion, in samenwerking met lokale Almeerse artiesten en muziektherapeuten. Dit interactieve college werd bezocht door mantelzorgers, mensen met een zorgvraag en professionals en vrijwilligers in de zorg. De mini-colleges werden gewaardeerd met de cijfers 8 en 8,5.